MdG: - Strømprisene må opp, flere kabler til utlandet

Bilde: MdG

Bakgrunn

Dagen før Stortingsvalget går Miljøpartiet de Grønne (MdG) ut og krever økt elkraftavgift og flere kraftkabler til utlandet. MDGs energipolitiske talsperson Ask Ibsen Lindal sier til Nationen at de ikke ønsker å bruke strømprisen for å utjevne sosiale forskjeller.  – Målet med økt elkraftavgift er å få forbrukerne til å redusere strømforbruket, sier han. – Norge behøver høyere strømpriser for å få til det grønne skiftet.

«Rekordhøye strømpriser er straffen»

Tidligere, i august, uttalte samme talsmann at «de rekordhøye strømprisene er kostnaden vi må betale for å avvenne Europa fra vår egen forurensende olje- og gassvirksomhet.»

Norge har opplevd rekordhøye strømpriser i år, og det forventes at det blir ytterligere et skift oppover når Norge kobles til markedet med de høyeste prisene i Europa: Storbritannia. Dette skjer i løpet av de nærmeste månedene.

Privatpersoner og næringsliv sliter allerede

– Skyhøye strømpriser har allerede ført til at både virksomheter og privatpersoner begynner å slite, sier styreleder i Ewave, Jarle Lysberg. Melkebonde Skarsbø Dokken flagger at de kanskje må legge ned som følge av de astronomiske strømregningene.

Ny mulig regjering kan bli avhengige av  MdG

De siste meningsmålingene tyder på at SP/AP/SV ikke får flertall, og må ha støtte fra enten MdG eller Rødt. – Avhengig av hvilket parti en eventuell ny regjering støtter seg på, ser det ut til at det kan bli et politisk press for høyere strømpriser, fortsetter Jarle Lysberg

Strømstyring enda viktigere for ikke å blir ruinert

Sammen med høye markedspriser og de kommende effekttariffene vil høyere elkraftavgift gjøre det enda mer lønnsomt å investere i et system som styrer strømbruken din automatisk, ut fra hvordan og når på døgnet det blir billigst, avslutter Jarle Lysberg.

 

Kontakt oss