';

5 alternative strømsparetips

Når nettene blir lange og kulda setter inn, går strømprisen opp og regningen trenger trim. Her er fem tips som kan hjelpe deg med å spare strøm i de kommende månedene.

Du kan selvfølgelig ta praktiske grep, som å senke temperaturen om natten, installere termostater og slukke lys i rom du ikke bruker. Ja, du kan også bytte gummilister i dører og vinduer, eller fokusere på rask og effektiv lufting.

Men det er jo ikke noe gøy! Gjør i stedet strømsparingen til en happening. Vi viser deg hvordan.

Les også: Spar inntil 30% strøm med ett enkelt grep

 

1. Lek mørkegjemsel
Mørketiden byr på flere utfordringer, men den kommer også med noen muligheter. Det naturlige mørket er nemlig et perfekt utgangspunkt for mørkegjemsel. Skru av alt lys i boligen, og senk innetemperaturen til 17 grader. Høy puls sørger for at du holder varmen, og lys trenger man jo ikke når man leker mørkegjemsel.

2. Lad telefonen på jobben
Uansett om du jobber på et kontor eller en fabrikk, har du en stikkontakt tilgjengelig. Siden du likevel tilbringer åtte timer der hver dag, hvorfor ikke utnytte denne tiden til å få ladet opp det du har av elektroniske duppeditter? Bare sørg for at du er diskret, slik at ikke sjefen oppdager deg.

Tente stearinlys i et mørkt rom

3. Skap romantisk stemning – hver dag

I nær sagt alle tilfeller er du garantert en koselig kveld med levende lys. Finn frem fyrstikker og dine flotteste lysestaker, skru av alle lamper og tenn lys. Trekk bena opp i sofaen, sitt tett sammen under et pledd og løs kryssord sammen. Obs! Husk å slukke levende lys når du forlater et rom.

4. La varmtvannstanken hvile
Brorparten av strømforbruket vårt går til oppvarming, deriblant også til oppvarming av vann. Finnes det en dusj på jobben? Har du et abonnement på et treningssenter? Ta dusjen på et av disse stedene, da vel! På sommerstid kan du også vurdere å stikke en tur innom sjøen på vei til jobb, så får du i tillegg strandlooken mange higer etter.

5. Lær deg å strikke
Studier viser at man reduserer stress bedre ved å lære noe nytt. Det er altså mye mer effektivt enn å bare slappe av. Lær deg å strikke, så kan du lage varme ullsokker til hele familien. Deretter kan du lage lune luer, og kanskje avansere til votter og gensere. Resultatet blir en varmere familie, et lavere stressnivå og et klarere hode – vinn, vinn og vinn!

Kan du allerede strikke? Lær deg å støpe lys, så slipper du å handle inn til alle de romantiske kveldene.

Les om Ewaves strømsparesystem

Til slutt kan vi tipse deg om at det er penger å spare på å koble sparekontakter til panelovnene dine så temperaturen automatisk kan justeres etter ditt behov og fra rom til rom. Du kan også senke temperaturen på varmtvannstanken ned til 62 grader, men ikke noe lavere (da det er viktig å forhindre bakterievekst). Det kan du gjøre med Ewaves strømsparesystem.

Går du for et strømsparesystem får du mye bedre kontroll over forbruket, og en forutsigbarhet på strømregningen.

Les flere tips og råd.

T

Recommend
Share
Tagged in