';

De nye strømmålerne er utstyrt med en HAN-port som gir deg klare fordeler!

Det er forskjellig typer strømmålere. De mest brukt i Norge er: Aidon, Kaifa og Kamstrup. Det er nettselskapene som har besluttet hvilken de ville benytte for sine kunder. For deg som kunde har det ingen betydning. Du har fått installert en digital boks som leser av strømforbruket ditt hver time eller hyppigere og rapporterer inn forbruket ditt automatisk. Det gir både nettselskapene og deg noen nye muligheter.

Les mer om hva AMS måleren betyr for deg.

Mulighet for å lese av og styre strømmen selv via HAN-porten
Felles for strømmålerne er at de har en fysisk utgang – en HAN- port. Via denne kan du som forbruker hente informasjon om ditt eget strømforbruk.

HAN-porten er stengt og du må selv kontakte din nettleverandør for å få åpnet den. Det tar som regel 1-3 dager fra man henvender seg til HAN-porten er åpnet.

Du må selv kjøpe utstyr for å få tilgang til informasjon fra HAN-porten. Ingen andre har tilgang og kan ha tilgang til informasjon fra HAN–porten uten at du tillater det.

Mulighet for spare strøm og penger ved å koble til HAN-porten
Med Ewave strømsparesystem kan du både styre strømforbruket ditt og lese av hva du til enhver tid bruker i strøm. I alle våre pakker følger det med en HAN–tilkobling som gjør dette mulig. Det vil gi deg en større bevissthet på hvor mye strøm du bruker til enhver tid. Du vil samtidig se at det er store variasjoner på strømprisen gjennom døgnet.

Med Ewave strømsparesystem kan du enkelt legge inn automasjoner som gjør at du styrer unna disse toppene og bruker strømmen fornuftig når du trenger den. Dette vil gi deg stor innsparing over tid.

Du kan spare like mye strøm selv om du ikke får koblet til HAN-porten umiddelbart

Dersom det tar tid eller du ikke får åpnet HAN-porten i din strømmåler umiddelbart sparer du allikevel strøm og penger. Ewave strømsparesystem hjelper deg å ha kontroll på de mest strømkrevende produktene dine. Oppvarming og varmtvann står for ca 80% av strømforbruket i en gjennomsnittlig norsk husholdning. Her er det mye å hente ved å justere varmen ettersom hva behovet ditt er gjennom døgnet.

Hva trenger du for å komme i gang? 

Hvordan kobler jeg til HAN-porten?
Når du har fått åpnet HAN-porten av din nettleverandør kobler du til som vist her:

Kamstrup måler

Kamstrup

Kaifa-måler

Kaifa

Aidon-måler

Aidon

Status for åpning av HAN på Aidon måler, se informasjon fra Hafslund Nett.

 

 

T

Recommend
Share
Tagged in