';

Hva koster det deg som forbruker at vi har fått installert AMS-målere?

Kaifa-målerStrømprisene fluktuerer gjennom døgnet og du vil nå bli fakturert for det strømprisen er når du bruker den. Strømmåleren (AMS-måleren) som er installert i ditt hjem leser av strømmen time for time. Informasjon blir sendt direkte til nettselskapet ditt uten at du selv trenger å gjøre noe. Det vil gi deg den mest reelle strømregningen.

Tidligere regnet strømselskapene ut snittprisen på strøm i perioden og benyttet den som utregningsgrunnlag. Nå blir du fakturert for det strømmen faktisk koster når du forbruker den.

Les mer om AMS – måleren her

Frykt ikke, det er tiltak du kan gjøre:

De nye strømmålerne gir også muligheter for effektstyring så du kan unngå eller redusere strømforbruket når strømmen er på det dyreste.

Effektstyring

Strømprisene påvirkes av etterspørsel. Det vil si at når «alle» er hjemme og «alle» bruker mye strøm påvirkes prisene deretter.

Heldigvis er det tiltak man kan gjøre for å redusere strømforbruket i de verste pristoppene.

Ewave strømsparesystem gjør at «usynlige» energikrevende produkter midlertidig kan settes på hold til prisene synker igjen eller til belastningen er lavere i hjemmet. Eksempler på det kan være lading av el-bil, varmtvannstanken og panelovner.

Brorparten av strømforbruket vårt går til oppvarming, deriblant også til oppvarming av vann. Man kan fint slå av varmtvannstanken en kort periode når strømprisen er på det høyeste eller sørge for at panelovner justeres ned i de rommene man ikke bruker. Gjør det enkelt å spare strøm med den nye AMS-måleren.

Ta opp kampen med høye strømregninger

Andre nyttige strømsparetips

 

T

Recommend
Share
Tagged in