';

Spar inntil 30% strøm med ett enkelt grep

En av våre større strømslukere er en av apparatene du tenker minst på: Nemlig varmtvannsberederen. Vi viser deg hvordan du kan redusere strømbruket kraftig.

Badekar med armatur og hvitt håndkle

Det er snart vinter og naturlig nok blir det også kaldere ute. Strømforbruket går opp og du får en dyrere strømregning enn forventet. Derfor kan det lønne seg å bli mer bevisst på hvor mye strøm du faktisk bruker, og vi starter med varmtvannsberederen.

Hvorfor trekker varmtvannsberederen mye strøm?

Kort forklart: I norske husstander står det varme vannet klart i varmtvannsberederen. Selv når det er helt unødvendig, for eksempel når du er bortreist. Så hvordan kan man jobbe seg mot et bedre strømforbruk?

Først og fremst er det viktig å ikke tukle med dette selv. En av grunnene til at varmtvannsberederen har et høyt nivå, er nemlig for å eliminere fare for legionella- og bakterievekst. Derfor er de fleste varmtvannsberedere utstyrt med en temperatur på 75 grader fra fabrikken.

Er det farlig å senke temperaturen?

Ikke så lenge du gjør det riktig. Hos Ewave har vi en egen sparekabel din elektriker kan koble på, slik at du selv regulerer temperaturen. Det er imidlertid viktig at den ikke kryper under 60 grader, da dette er minimumstemperatur for å drepe legionella.

Dagens varmtvannsberedere er dessuten godt isolerte, og har mindre risiko for spredning av bakteriene i områder du ikke ser – som rør og lignende.

Hvordan fungerer det?

Ewave har et eget strømsparesystem, som lar deg bygge ut ulike moduler i ditt eget tempo. Varmtvannsberederen kan få en sparekabel tilkoblet, som lar deg styre temperaturen forsvarlig.

Hvis du for eksempel har en liten familie, kan det være mye penger å spare på å justere temperaturen på varmtvannsberederen.

Ved å få installert en sparekabel på varmtvannsberederen, får du full kontroll på hvor mye strøm du bruker. Da unngår du også de verste strømtoppene. Godt for lommeboka, og godt for miljøet!

Andre tips for å spare strøm er:

  • Dusj raskere
  • Skru ned temperaturen når du dusjer
  • Reduser vannmengden på vannet
  • Sparedusj
  • Varmeregulering på badet

 

Er du interessert i Ewave strømsparesystem? Gå fremtiden i møte og få et grønnere hjem. Vi hjelper deg gjerne med å tilpasse din bolig.

 

T

Recommend
Share
Tagged in