';

Strømsparing i vinden!

Ikke så rart kanskje når vi opplever rekordhøye strømpriser og det ser ut til å bli en varig endring.

Godt vant i Norge
Vi har vært heldige i Norge og godt vant med billig strøm. Nå ser det ut til å være slutt. Strømregningen vil for de fleste av oss ta en større del av lommeboken fremover.

Hva kan vi gjøre for å redusere strømforbruket og strømregningen?
Er det egentlig så mye å hente på å bytte strømleverandør?
Det kan sikkert være lurt å sjekke strømtilbyderne med jevne mellomrom akkurat som man sjekker forsikringsordninger og rentene i banken.

Konkurransen er stor og ser man på prisene de forskjellige strømtilbyderne går ut med kan det virke som om det er marginalt å hente på å bytte fra en strømleverandør til en annen. Sjekk oppdaterte priser på Forbrukerrådets prissammenligning her: https://www.strompris.no/

Endre vanene og øk fokuset på hva du bruker energien på!
Ja, det er vel og bra og viktig å skru av lys når du forlater et rom, men det som trekker mest energi i norske hjem er oppvarming, nedkjøling og varmtvann. Disse står for største delen av strømforbruket faktisk så mye som 70 – 80 %.

Vær mer bevisst og forsøk å endre vanene dine og du vil redusere strømforbruket ditt!
Ved å være mer bevisst på å justere ned varmen når man ikke er tilstede, eller skru av varmen i rom man ikke bruker, skru av airconditionen når man forlater hjemmet, ta raskere dusjer sparer man strøm. Det er mange gode tiltak og det finnes heldigvis måter å forenkle dette på i hverdagen.

Ewave strømsparesystem er utviklet for at du skal få en enklere hverdag med lavere strømforbruk uten at det går på bekostning av komfort og velvære.

På nettbrettet som følger med når du kjøper systemet kan du enkelt stille inn temperaturen på rommene i huset og legge inn automasjoner som justerer temperaturen opp og ned avhengig av ditt behov. Sparekontakter og temperaturmålere sørger for at panelovner justeres automatisk både i forhold til temperatur og tid på døgnet.

Tablet til Ewave Strømsparesystem stående i vinduskarm
Panelovn som kobles til sparekontakt for å spare strøm

Slik fungerer systemet.

Styr unna perioder på døgnet hvor strømprisen er på det høyeste!
Med AMS (Avanserte måle- og styringssystemer) er estimater og vektede snittpriser historie. Du betaler for den strømmen du bruker, ut ifra hva strømprisen var da du faktisk brukte den. AMS gir også nye muligheter for å styre strømforbruket og dermed spare penger.

Alle norske hjem skal ha fått installert AMS måler i sikringsskapet sitt i løpet av 2018. Les mer om hva AMS er.

Med Ewave strømsparesystem ser du hva strømprisen og strømforbruket er til enhver tid. HAN – pluggen som følger med systemet kobles til AMS måleren din. Den sender informasjon via en gateway til nettbrettet som følger med når du kjøper systemet. Ved å ha nettbrettet strategisk plassert der familien oppholder seg mest, vil alle i husstanden få et mer bevisst forhold til både hvor mye strøm familien bruker til enhver tid og hva den koster. Det gjør at du kan styre unna perioder på døgnet hvor strømprisen er på det høyeste.

Les mer om tilkoblingen til strømmåleren din. 

T

Recommend
Share
Tagged in